GULD till ässät från Björneborg!

Ja, jag erkänner jag är en ishockeyfan, men Ässät är inte min stora favorit. Trots det är jag benägen att önska framgång åt Ässät, åtminstone ett stort erkännade. Orsaken till att jag lyfter upp Spader Ess föreningen är att de har vågat ta ställning i en svår fråga som berör deras aktiva ungdomar. Det handlar om att förbjuda att dricka energidrycker.

Föreningen har förbjudit sina ungdomar att dricka energidrycker och på sätt ge signaler att dessa drycker inte är nyttiga för ungdomar. Beslutet är ju inte märkvärdigt i sig, det handlar om ett enkelt förbud för att betona att det finns mycket bättre alternativ att släcka törsten (vatten!!) eller fylla sina energiförråd (nyttig kost).  Men med tanke på att gå i bräschen i denna fråga gentemot bryggeriindustrin, som är en stor sponsor i idrottsvärlden, är modigt gjort.

Energidryckerna innehåller en stor mängd koffein, som är ett beroendeframkallande ämne och kan vara hälsovådligt i stora mängder. På marknaden finns naturligtvis olika produkter, men i de allra flesta energidrycker finns det mera koffein än i ex kaffe. Dessutom innehåller energidryckerna en stor mängd socker, som förstås inte heller är till gagn för kroppen och hälsan om ungdomar dricker detta regelbundet.

Så heja Ässät för ert modiga beslut, guld till er för detta. I ishockeyrinken hoppas jag förstås på guld till HIFK.