Ivriga ledare för nya Matskolor för äldre utbildades under veckoslutet

Förra veckans fredag och lördag hölls de första utbildningarna för personer som är intresserade av att dra Matskolor för äldre. Utbildningen är en del av Folkhälsans projekt Matlusten. Matlustens projektledare i Österbotten, Carina Blom och näringsterapeut Susanna Strandback höll fredagens utbildning på Indigo i Vasa och Matlustens projektledare i Åboland, Hedvig Jorpes, och kostrådgivare Linda Hongisto höll motsvarande utbildning i Seniorstugan i Pargas under lördagen.

Under dagen, som höll på mellan klockan 10 och 17, hann vi gå igenom hur en Matskola är uppbyggd, näringsrekommendationerna för äldre, smakskola (bland annat ryps- och olivoljetasting) samt laga lunch och mellanmål. Vi pratade mycket om matglädje och livskvalitet, deltagarna var aktiva och engagerade i ämnet så många intressanta och givande diskussioner uppstod.

 

Sammanlagt utbildades 10 ivriga ledare, 6 stycken i Vasa och 4 i Pargas och förhoppningsvis kan några Matskolor köra igång redan i höst. Fler utbildningar för personer som vill dra en Matskola ordnas i höst, 21.9 i Jakobstad och 13.10 i Helsingfors.

 

Om du vill läsa mera om Matskolan eller vill anmäla dig till höstens utbildningar, gå in här.

 

Matskola_pargas_2012