Hälsoinspiratör eller hälsoterrorist

Telefon_019

”Är det du Anna-Lena som blockerat rulltrappan med en krukväxt?”, frågar min arbetskollega på vägen till lunchrestaurangen på andra våningen.
Hela min vänskapskrets känner till min passion för vardagsmotion och uppmaningar om att välja trappan istället för rulltrappa/hiss. Därför är det väl inte så konstigt att min arbetskollega direkt associerar till mig när någon sätter stop framför rulltrappan. Men denna gång var det inte min förtjänst att lunchgästerna fick extra motion.
När jag uppmanar människor att använda trappan så försöker jag få trappan att bli så inbjudande som möjligt, inte förbjuda rulltrappan.  Det känns trots allt roligare när vi själva kan välja, och kanske få en belöning t.ex. i form av positiv inverkan på hälsan, än att något förbjuds.
Vad tycker du?

Inom Folkhälsan utbildar vi Folkhälsan styrelsemedlemmar och aktiva till Hälsoinspiratörer. Läs mera på vår hemsida. Nedan ser du ett foto av de senaste Hälsoinspiratörerna; Marina, Erika, Carola, Anna, Petra, Sanna och Anne. Framför inspiratörerna gör hälsoterroristen Anna-Lena allt för att synas…

Halsoinspirator_050512_011