Matlusten – en matskola för äldre

02052012221

Uppmärksamma deltagare på Matlusten i Pörtom tillsammans med projektledare Carina Blom.

Att göra mat tillsammans är något som de flesta uppskattar. Jag deltog i Matskolan i Pörtom och jag kan bara intyga att detta är ett lyckat projekt! Vi träffades först i bybutiken för att bekanta oss med livsmedel och de råvaror som de hade att erbjuda. Idag är det inte så lätt att vara konsument, det är många val som måste göras. Utbudet är enormt! I denna grupp är det bara män vilket gör att männen vågar ta plats och fråga om mat!  Med Matskolan vill vi framförallt förmedla matglädje till äldre 65+. Ensamboende äldre är en riskgrupp för felnäring och projektet vill uttryckligen fånga in denna målgrupp. Evidensbaserad kunskap visar att gruppverksamhet förebygger psykisk ohälsa och främjar den mentala orken. O visst fick vi ork efter att vi tillrett god mat!

02052012225
02052012223