Hälsningar från Åland

Klockan är två på fredag eftermiddag, gymnastiksalen i Folkhälsans Allaktivitetshus fylls med deltagare i Hälsomotionsledarkursen. Trötta sitter de uppradade mot väggarna och några kanske innerst inne ångrar att de anmält sig till kursen. Men då trycker Mikaela Wiik på play-knappen och medryckande musik strömmar ut ur högtalarna. Kroppen vill spontant röra sig till musiken och under Mikaelas inspirerande vägledning försvinner tröttheten och istället letar sig endorfinerna fram. Och efter det rinner tiden iväg. Det blir teoriföreläsningar, diskussioner, stavgångspass i regn och egna undervisningsövningar och så är kursen slut. ”Vi kunde ha hållit på mycket längre” säger deltagarna…

Det finns mängder av undersökningar som bekräftar de hälsofrämjande fördelarna med att motionera och röra på sig regelbundet. Detta vet alla vi redan frälsta, men vad kan vi göra för att nå de som ännu inte insett detta? Folkhälsan utbildar Hälsomotionsledare med förhoppningen att de startar upp verksamhet och når även de som inte sedan tidigare varit aktiva. Läs mera.

Varför inte komma med och bli en inspirerande Hälsomotionsledare? På fotot här nedan ser du några av Ålands nya Hälsomotionsledare. Från vänster Helena, Linda, Britt, Erica, Jessica, Anni, Maria. Lina, lite bortvänd från kameran, dyker upp i mitten.

Halsomotionsledarkurs_mariehamn_008