Matlusten ökar!

Projekt Matlusten– en matskola för äldre, har igen utbildat ledare. Denna gång fick sex entusiastiska ledare kursintyg i Närpes på veckoslutet. Vi valde att hålla utbildningsdagen en lördag, så att också de som är i arbetslivet kan ta del av utbildningen. Att det var lördag störde inte deltagarna för regnet öste ner hela dagen, det var riktigt mysigt att vara inne och koka mat tillsammans. För det gör vi på utbildningsdagen, kokar mat och testar en del av de recept som man får med sig i mappen. Recepten är enkla och skall kunna tillredas av nybörjare. Alla recept är beräknade för 2 personer, riktigt bra för den som lever ensam, så att du t.ex. inte behöver äta samma mat hela veckan. Vi som ledde utbildningen, projekledare Carina Blom och undertecknad tror mycket på dessa ledare, de var alla entusiastiska att sätta igång Matskolor på sina orter. Så vet du nån ensam äldre, 65+ som skulle må bra av att lära sig göra mat och framförallt träffa andra, så kan du höra av dig till Carina Blom eller Hedvig Jorpes så hittar hon kanske en Matskola på just den orten. Kanske din pappa, mamma, faffa eller faster?? Jag lovar det är roligt!!! Kolla filmen som vi tog inspiration av   http://media.medfarm.uu.se/flvplayer/matpaaldredar

2012-10-06-295

 

2012-10-06-291

Projektledare i Österbotten Carina Blom

2012-10-06-290

Entusiastiska kursdeltagare i Närpes