Vad vill Du?

Lyssnade till den rikssvenska PT:n (Personlig Tränare) Mårten Nylén i samband med hans besök på Folkhälsan Utbildning och Norrvalla /Vörå den 12 januari. Denna ödmjuke PT är bl.a. känd från att han coachar deltagarna i tv-programmet ”Biggest Looser”. Programmet får ibland kritik för att göra underhållning av överviktiga människors problem, men Mårten Nylén avdramatiserar detta. -”Mer än hälften av deltagarna i programmet lyckas få en bestående förändring i sitt liv och alla tv-tittare som bir inspirerade att förbättra sin hälsa gör det värt för mig att delta”, säger han.

På Norrvalla talade Mårten Nylén kring rubriken ”Resultat, balans och kapacitet”. Allt börjar med – Jag Vill! Han poängterade att man inte ska göra allt så komplicerat utan förenkla. Är det något som inte fungerar, gäller det att tänka om och hitta det som kan förändras. Allt utgår ifrån att må bra i livet. Vi skapar en livsstil som ska hålla länge. Han betonar därför vikten av balans i livet. Träning-kost-vila-mental balans.Allt det som vi också i Folkhälsans Förbund betonar när man eftersträvar att må bra.

Efter föreläsningen fick alla vi omkring 100 deltagare i varierande ålder, storlek och träningsform testa på ett träningspass med Mårten och hans fru Malin. Och där gav vi alla 100 % och visade vad finsk sisu är.

Så nu ställer jag frågan vidare till Dig – Vad vill Du? När du vet det, fastställ ditt individuella utgångsläge, sätt mål och delmål, utforma en handlingsplan och starta idag!

Marten_nylen_etc_011