Behövs motionsmotivation?

Hör du till dem som avger nyårslöften? Många är nämligen de finländare som i fyrverkeriets sken högtidligt lovar att i år ska de minsann börja motionera regelbundet. Det tar tid att tillägna sig en ny vana. Och nu när en månad har gått kanske det behövs något som motiverar till att upprätthålla den goda vanan? Eller är det kanske t.o.m. dags för omstart?

Här kommer ett förslag: Den 1 februari inleds Folkhälsans motionskampanj – Motionera dig till södern! Under tre månader skall man registrera varje 30 minuters utövat motionspass. Och det kan vara såväl vardagsmotion (t.e.x snöskottning, aktiv pulkåkning) som konditonshöjande motion (t.ex. längdskidåkning, promenad). Har man fått ihop 30 poäng under tre månader så har man chans att vinna en resecheck värd 600 euro.

Börjar du redan nu fantisera om vart du vill resa? Printa då ut motionskortet här. Eller beställ det från Folkhälsans regionkanslier. Eller har du Folkhälsans almanacka, så finns det där som en bilaga. Och så sätter vi igång och motionera/samla poäng!

”Åven en tusenmilafärd börjar med ett steg” (Lao-Tse, kinesisk filosof)

Motionskort_2013_087