Våren är här – fram med cykeln!

Det är dags för den nationella cykelveckan 11-18.5.2013. Årets tema är ”Barn har rätt att cykla”.
Under veckan ordnas det olika cykeljippon runtom i Finland. Fastän det inte arrangeras något jippo på din hemort är det ju inget som hindrar dig att göra en egen cykelutfärd i närmijön. Här kan du läsa mera om cykling som motionsform.
Under nationella cykelveckan finns det vissa temadagar:
Den nationella cykeldagen 11.5.2013
Cykla till jobbet – dagen 14.5.2013
Cykla till skolan -dagen 15.5.2013
Så låt bilen stå och ta cykeln istället – det mår vi och miljön bra av!

På bilden här nedan är min kollega Petra Turja med barnen Maja och Ines på väg till dagis och jobbet. Fotot är taget för tre år sedan och Petra har en ”Follow-me” konstruktion på sin cykel. I den kunde hon koppla Majas cykel när orken och koncentrationen tröt i stadstrafiken.
Petra på cykel 2