Anna-Lena testar nya motionsformer – Zumba och Sh’bam

Det är inte första gången jag är med om ett zumba-pass, men det är inte ofta jag zumbar på gräsmattan i solskenet. Jag är på Norrvalla i Vörå och är med om Folkhälsan Utbildnings sommarsatsning på en familjedag. Senare på dagen kommer bl.a. Sean Banan att underhålla barn och föräldrar. Men jag är mera intresserad av förmiddagens utbud. Det ordnas zumba och Sh’bam i samarbete med ett gym i Vasa.
Ledaren heter Lena Paxal och hon tar ingen hänsyn till att de flesta av oss deltagare gått in i ”semesterkoma”. Direkt från början ska det svängas på höfterna och skakas på allt som kan röra sig. Och det tar inte lång stund innan vi ger allt och hon lyckas t.o.m. få oss att sjunga med. Jag glömmer snabbt allt omkring mig och ger mig totalt hän i de latinamerikanska rytmerna. Jag ser sädesfälten som böjer sig i vinden framför mig, solen värmer, svetten rinner och mungiporna går upp till öronen. Härligt!
Vi får också testa på Sh’bam, ett Les Mills-koncept, där man med relativt enkel koreografi får inbilla sig att man är stjärna på dansgolvet. Jag tycker personligen att zumban är roligare, rörelseglädjen är större. Eller också börjar orken tryta… Lena får hjälp av Nadja Brännbeck och tillsammans gör de så att vi deltagare verkligen uppfyller Sh’bams slogan ”Come as you are, leave as a star”!

zumba på Norrvalla 010
På bilden syns ledarna Lena och Nadja tillsammans med en av de yngre dansstjärnorna.