Gimme5 inspiration inne och ute!

 

skalbaggeDen 29.10 ordnade jag och min kollega Johanna Pipping-Arrakoski en Gimme5 inspirationsdag för skol- och eftispersonal. Under dagen fick deltagarna känna, dofta, beskriva, smaka och lyssna på frukt och grönt. Johanna och jag presenterade övningar och lekar med temat frukter, grönsaker och bär som kan användas i skola och eftis. Vi började dagen med att göra våra egna frukostsmörgåsar, exempel på dessa ser du ovan.

Eftersom aktiviteter utomhus påverkar hälsan positivt valde vi att också inspirera lärarna att arbeta med temat utomhus. Vi hade bland annat en frukt och grönsaksstafett där två lag skulle hämta bilder på frukter, grönsaker och bär. Efteråt ordnades korten i alfabetisk ordning. Tillslut fick deltagarna även leta efter något naturmaterial som påminde om varje grönsak eller frukt; ett rött löv påminde om tomatens röda färg och en mossig pinne kändes lite som en broccolibukett.

Deltagarna fick också testa på doftmemory och känselpåsar, vad det är för något kan du läsa i ett av mina tidigare blogginlägg. Deltagarna fick med sig ett exemplar av Gimme5 spelet och mellanmålsboken. Alla som deltog i inspirationsdagen får också ett besök till sin skola.

Missade du inspirationsdagen? Ingen fara, du har ännu möjlighet att delta i inspirationsdagen som ordnas i Folkhälsanhuset i Esbo den 31.1 klockan 9-15. Denna inspirationsdag riktar sig främst till personer som arbetar på daghem, men alla intresserade är välkomna. Läs mera och anmäl dig här.