Anna-Lena testar nya motionsformer – Fitness yoga

Vädret ute är gråmulet och tråkigt. Det är en dag man gärna tillbringar inomhus. Och som tur är ordnar Folkhälsan i Larsmo MåBra-dag för kvinnor i Bosund skola. Det är trängsel framför kosmetologstuderandenas bokningslistor. Hinner man med både rygg-, nackmassage och handvård eller ska man prioritera träningspassen med Mikaela Storbacka? Hon bjuder på bålstabilisering och ett dansinspirerat pass. Och någon gång under dagen borde man få in workshopen kring återhämtning & hälsa, eller bara sätta sig ner i chilla-stolen med avslappningsmusik i öronen och ta det lugnt! Ja, det är helt upp till var och en av deltagarna att pussla ihop sitt eget MåBra-dagsprogram.
Lilli Kastren-Takanen

Men en gemensam avslutning ordnas för alla. Det är Lilli Kastren-Takanen som håller Fitness yoga.
Det finns många inriktningar inom yoga. Vissa kräver mera fysisk ansträngning medan andra koncentrerar sig mest på andningen. Lilli berättar innan vi börjar att hon bott i Kanada och där kommit i kontakt med Fitness yogan. Hon har inte med någon bakomliggande filosofi eller meditation i sin yoga. Det är enbart kroppsövningar som vi, med andningens hjälp, gör för att må bra. Lilli berättar att i hennes Fitness yoga är det viktigt att inte överdriva övningarna i början, utan utgå från den egna kroppens förutsättningar. ”Fastän den som står bredvid dig kommer mycket längre ner/fram i övningen, bry dig inte om det. Du går ner/fram så långt du klarar av.” Och så börjar vi. Övningarna är enkla och sköna att göra. Lilli förklarar varför vi sträcker si eller så och när vi med hjälp av in- och utandning kan förstärka rörelsen. Och var och en är fullt fokuserad på vad man själv gör att man glömmer bort de andra i salen. Ett härligt lugn sänker sig och vid den avlutande avslappningen läser Lilli ett visdomsord. ”I jakten efter framgång i livet glömmer vi ofta bort själva livet.” Så sant!
Ett perfekt avslut på dagen. Kvinnorna söker sig långsamt hemåt med en MåBra-känsla i kropp och själ!
Fh i Larsmo styrelsen
Styrelsemedlemmarna i Folkhälsan i Larsmo såg till att det blev en bra MåBra-dag för kvinnor