Tema: Fysisk aktivitet och inaktivitet

C08_popcorn
Under april och maj kommer svett och morötter har fysisk (in)aktivitet i olika ålderskategorier som tema. I skrivandets stund är det planerat att vi får läsa om tankar från världskongressen i fysisk aktivitet och folkhälsa i Rio de Janeiro i april , om Folkhälsans verksamhet som uppmuntrar till fysisk aktivitet, om fysisk inaktivitet, om fysisk aktivitet för äldre osv. Bloggen kommer också att innehålla gästbloggare från Folkhälsan.

Oberoende av ålder så kan de flesta av oss öka fysiska aktiviteten i vardagen. Alltid är det inte så lätt att komma igång speciellt inte om man har haft en längre paus. En del av oss behöver en morot för att sätta igång. En sådan morot kunde vara t.ex. Folkhälsans egen motionskampanj som pågår varje år från februari till april. Det är fortfarande möjligt att delta och som extra morot lottas det ut en resa värd 600€ bland dem som returnerar kupongen före 15.5.

För en del av oss krävs det inte bara en morot utan också socialt stöd för att komma igång. Har du någon i din näromgivning som du skulle vilja uppmuntra till fysisk aktivitet? Den 6 april firas ”The World Day for Physical Activity”. I Brasilien har dagen spridit sig och är ett stort evenemang där alla uppmanas vara med. Gör som många andra gör den 6 april kl.10.00. Skicka ett meddelande via sociala medier till dina vänner och bekanta och uppmuntra dem till rörelse. Meddelandet kan vara kort t.ex. Idag skiner solen, dags för promenad! Kom också ihåg promenaden för din egen del!
vardagsmotion1