Våga testa på något nytt och annorlunda!

Var på visit i västra grannlandets huvudstad. Hade tröttnat på sevärdheter och shopping. Steg in på den stora idrottsföreningens träningsanläggning mitt i city. Köpte biljett till ett core-pass. Så länge var allt frid och fröjd, men sedan började jag ana oråd. Jympavärden släppte nämligen in oss i lokalen och bad oss vänta där för närmare information. En besvärad funktionär kom in och informerade om att ledaren Louise fastnat i bilkö pga. trafikolycka och skulle inte hinna fram i tid. Vi fick istället välja om vi ville delta i Jympa Intensiv eller Indoor Walking. Då harklar sig ledaren för passet som gått just innan i salen och sa ”Jag kan leda ett skivstångspass om ni vill. Det blir ju lite core-träning eftersom vi jobbar mycket med bålstabilitet.”
Sagt och gjort, så gott som alla 50 deltagare nappade på förslaget och körde skivstångspass istället. Och många var de som efter passet gick fram till ledaren och frågade var och vilka tider hon leder skivstångspass. Ännu i omklädningsrummet diskuterades det högljutt om hur lyckat och roligt passet hade varit.
Vad lär vi av detta? Det är alltid bra att variera sin motion. Trots att det är tryggt att göra det invanda, mår såväl kroppen som själen bra av att någon gång utmanas med något nytt och annorlunda. Så var inte så traditionell idag – gör något nytt i motionsväg!
Här nedan dansar jag loss i ett minnesvärt motionspass i Portugal som gick under benämningen ”gamla schlagers”. Där fick jag många nya rörelsebanor att träna på för både hjärnan och kroppen…
WP_000106 (2)