Utedag!

ut i skogen

En regnig morgon med frisk luft träffade vi klass 3-4 i Kapellby skola i Lappträsk. Klassen har vunnit Folkhälsans Rörelsekvarttävling för skolor i Svenskfinland och priset är en utedag i skolans närmiljö. Rörelsekvarten är en rolig och inspirerande motionstävling där rörelseglädje är i fokus under skoldagen.
En promenadlek till starten för sinnesspårningen påbörjades. Hur lätt är det att balansera en kotte mellan axlarna, parvis eller i tremannagrupper? Samarbete och koncentration behövdes och eleverna i Kapellbyskola klarade detta riktigt bra!
Sinnesspårningen var omtyckt bland eleverna. En bana där människans fem sinnen används. Eleverna fick känna med handen i Gimme5- påsen, gissa dofter i burk, söka färger i naturen, spela memory med hjälp av örat, väcka smakkörtlarna med citron samt smaka blint på torkat blåbär.
Efter spårningen fick eleverna öva på kompismassage. Att massera kompisens hand var en ny upplevelse för alla.
skala morot

Lite före lunchdags var alla med på ett hörn för att göra en fruktsallad och grönsaksdipp. Fruktsalladen smakade extra gott ute, tur att det fanns att ta mera!
Efter lunchen var det dags för värmande lekar. Känner du till trädnata och sardinburken? I båda lekarna får du springa, smyga, viska och samarbeta.
Tillbaka på skolans gård hade vi några avslutande Röris- låtar med både högt tempo och mjuka, smidiga rörelser.

Tack årskurs 3-4 i Kapellbyskola för en superfin utedag med er! Ni var nyfikna, glada, initiativrika och företagsamma. Vi ses på Stafettkarnevalen!
Hälsningar från arrangörerna Johanna Pipping-Arrakoski och Linda Hongisto

sinnesträning