En sportig elcykel hjälper mig att pendla till jobbet

 

Efter att ha flyttat längre bort från mitt jobb, har jag haft svårt att motivera mig för att cykla till jobbet. Att cykla nästan 40 km varje dag (19 km *2) har inte känts så lockande. Nu efter semestern beslöt jag mig att skaffa mig en elcykel som skall hjälpa mig under arbetsresan. Efter grundlig forskning kom jag till slut fram till att min elcykel, behöver inte vara en tantcykel som redan på långt avstånd signalerar med sitt enorma batteri att detta är en ELCYKEL. Jag lyckades faktiskt hitta en modell som ser sportig ut med en likadan sadel som de sportigaste hybridcyklarna, som har 24 växlar och som också är lätt att cykla utan elkraft.

Att skaffa en elcykel väcker mycket fördomar. Jag fick inte så mycket stöd för det i min näromgivning. Min man konstaterade dock när han såg min cykel att den ser ju rätt bra ut, men tycker att jag fuskar när jag använder mig av elkraft för att komma upp för backarna och för att accelerera till högre hastigheter. Mina barn är mycket mera fördomsfria och min yngsta 12-åriga son vill nu också ha en elcykel att susa fram med. Jag själv är jättenöjd. Nu kan jag äntligen igen cykla till jobbet och hastigheten är mycket högre än vad jag skulle orka trampa på egen hand. Jag får också ordentlig motion, för på raksträckorna när hastigheten överstiger 25 km/h stängs elhjälpen av och sedan gäller det att med egen kraft hålla eller öka hastigheten. Jag kan också själv reglera hur mycket elkraft jag vill ha. Det är skönt att inte behöva spara egna krafter för de kommande uppförsbackarna för jag vet att annan hjälp finns då att få. För en tidigare tävlingsidrottare är det rätt roligt att med lätthet åka förbi de flesta i uppförsbackarna. Risken finns att mångas självförtroende får en törn när jag susar förbi, för man inser inte i första taget att min cykel faktiskt är en elcykel!WP_20140808_18_33_29_Pro