Välbefinnande från en höstlig skog

Nya trender inom näring och kost sveper regelbundet genom media. Naturlighet har varit inne redan en god tid. Speciellt har närproducerad mat funnits i rubrikerna. Många människor har gått med i matringar och allt flera konkurrerar om odlingslotter. Ivriga odlare som bor i höghuser har örter i krukor på balkonger och inte är det ovanligt att ha odlingssäckar på innergårdar.

Om du inte har varit alert på våren när det mesta av köksväxterna borde ha såtts, men ändå skulle vilja njuta av färsk skörd, ingen panik! Nu är det nämligen dags att ströva i skogen och plocka höstens bär- och svampskörd. Plocksäsongen för lingon har börjat för några veckor sen och skörden lär vara bra detta år. Enligt väderprognoser är det inte så dåligt för svampskörden heller.

Det bästa med att plocka markensgåvor är att man får njuta av natur och på samma gång får man också dagens ranson nyttomotion. En solig lördag ute i naturen, en full korg med soppar, trattkantarell eller lingon, en kry kropp och ett avslappnat sinne – vad mer behöver människan egentligen?