Att komma igen

dimman lägger sigAlla har vi varit där. Kortare eller längre perioder. Och alla har vi funderat, argumenterat, stött och blött. En del av oss klarar det lättare medan andra behöver många morötter (och lite svett) för att lösa det hela. En del klarar sig ur det här helt själva, andra behöver stöd på olika sätt för att fixa det. Nu undrar nog många vad allt det här riktigt handlar om. Jo, det handlar om att Komma igen, i mitt fall att hitta tillbaka till regelbunden fysisk aktivitet.

Fysisk aktivitet har alltid varit en del av mitt liv. I yngre år handlade det om tävlingsidrott och om spontana motionstillfällen som utgick från ett brinnande intresse för allt vad idrott handlade om. Senare i livet har motionsutövandet följt med som en naturlig del, som ett inkört mönster, lika naturligt att göra som att borsta tänder eller byta kalsonger. Så utgångspunkten för att fortsättningsvis röra på mig för min egen hälsas skull borde finnas någonstans förankrat i långtidsminnet. Men som det är med livet i allmänhet så kommer det motgångar och bekymmer, som ställer till det för en. Och det är då som det handlar om att Komma igen.

I mitt fall så var jag på G under våren. Hade funnit glädjen att röra på mig och ett regelbundet mönster hade uppstått med 3-4 tillfällen i veckan. På programmet fanns promenader, joggingturer, stavgång och cykling i lämplig variation. Allt löpte fint och jag märkte att konditionen steg och humöret blev bättre. Och just då som man har flytet kommer motgången. I mitt fall först med en ömmande vad och sedan en virusinfektion som höll sitt grepp om mig i två månaders tid. Och nu jag tillbaks i träsket och det gäller att Komma igen.

Och det är nu det behövs morötter och min morot kommer att vara Hälsostegen. En kampanj som håller på en månad är för mig en lämplig utmaning just nu och att klara av 10 000 steg om dagen känns som en tillräcklig sporre för att ta sig i kragen och börja bygga upp sin kondition igen. Så nu utmanar jag alla andra som är i träsket och kämpar med att hitta den rätta motivationen. Anmäl dig till Hälsostegen och efter en månad är du på god väg uppåt på konditionsstegen. Så Kom igen!