Folkhälsans Café Gott

20140924_115000_resizedIdag samlades ett fyrtiotal personer som gått Mimoselledar utbildning till en inspirationsträff i Folkhälsans hus i Korsholm. Mimosel står för minne-motion-hörsel och social samvaro. På många av Folkhälsans träffar för äldre dricker man kaffe och till kaffe vill man gärna ha ett tilltugg. Den traditionella bullaskivan är det inget fel på men när det bjuds på muffins, kakor och småbröd som har en lång ingrediensförteckning med mycket konserveringsämnen och delvis härdade fetter (som kan innehålla transfetter) tycker man att det borde finnas andra alternativ. Carina Blom på Folkhälsans förbund i Österbotten gjorde slag i saken, testade och skrev ner recept i ett häfte som fick namnet Café Gott. Idag dukade hon upp ett buffébord av rätter och tilltugg när hon presenterade idén bakom häftet. Många äldre äter för lite och därför är det bra att försöka få in lite näring i mellanmålen. Nu är inte tanken att alla ledare måste börja baka, utan i häftet finns många tips på hälsosamma färdiga lösningar. Vi återkommer när recepthäftet är i sådan form att man kan ladda ner det från vår hemsida.20140924_120719_resized