Nyårslöfte eller inte?

linda yksi elämäEfter julen kom några av mina vänner och sa att de känner sig svullna efter att ha ätit mycket salt och fet mat under julen. En annan föreslog bloggrubriken ”Åt du för mycket på julen och drack för mycket på nyåret? ingen fara, nu behöver du bara vara utan choklad och sprit resten av året”.

Frestelsen är naturligtvis stor att försöka med alltför stora förändringar på en gång, totalsluta med socker och alkohol och börja storträna. Vi brukar vara väldigt beslutsamma i början av året, fast vi vet att det vore bättre med små förändringar som vi kan göra till nya goda vanor.

Diabetesförbundets, Hjärnförbundets och Hjärtförbundets satsning för artärhälsa, Ett liv (Yksi elämä), har utnyttjat detta genom att ge dig möjligheten att skriva ett nyårslöfte. Om du ger din e-postadress får du uppmuntran och stöd att hålla ditt löfte. Nyårslöften ses kanske av många som lite larvigt, men i år tänkte jag faktiskt göra ett undantag och skriva ett på Ett liv sidan.  Här kan du skriva in ditt nyårslöfte.

Kanske är löftena till oss själva de svåraste att hålla? Är det dags att proritera dig själv? De populäraste löftena på sidan är ” jag lovar att lära mig säga nej” och ”jag lovar att ta bättre hand om mig själv”. Dessa är ganska svåra att mäta, kanske det skulle hjälpa med konkreta delmål?

Gott nytt glädjefyllt år 2015