Servera mera frukt och grönt!

20150407_084047_resized

Just nu har vi en kampanj om att Servera mera frukt och grönt!

Med rätt bränsle till mellanmål, på mötet, på utflykten, på idrottsevenemang eller på discot orkar du prestera och vara på gott humör hela dagen.

Vi vet att barn äter för litet frukt, bär och grönsaker. Hur gör ni i er skola, dagis, eftis eller hemma för att uppmuntra till att barnen får i sig dessa?? Vi har i dagarna sänt ut en  affisch att sätta på väggen till exempel i skolans matsal eller i hälsovårdarens väntrum. Låt den inspirera er! I medföljande broschyren kan du läsa om hur man även kan servera och sälja frukter och grönsaker på möten, discon och evenemang och också få en peng över i kassan!

Fotografera och delta i utlottning!Kylväska 5017219

Genom att skicka in bilder till oss kan ni inspirera andra. Skicka in en bild som beskriver hur ni serverar frukt och grönt på 1)evenemang 2)mötet 3)festen 4)utflykten 5)som mellanmål.

Sätt ut dina bilder på Gimme5:s sida på Facebook eller Instagram och tagga bilden med #folkhälsan och # serveramera. Be om lov om att du får publicera bilden om du har personer som syns på bilden. Bland alla som deltar lottar vi ut en frukt-och grönsakskorg och 10 kylväskor.