Hoppa på och Chilla = Stafett-karnevalen!

Slutet av maj betyder för de flesta skolor en gemensam sak, Stafettkarnevalen. Och som bäst övas det på skolgårdar och i gymnastiksalar växlingar och hejarramsor så att det står härliga till för att skolorna sedan skall kunna toppa formen under stafettkarnevalsveckoslutet 22-23.5 på Olympiastadion i Helsingfors. I detta färgsprakande och rörelseglädjefulla evenemangsspektakel kommer också Folkhälsan att synas till. Också på Folkhälsan vässas formen så att vi är på max för att kunna ta emot hundratals besökande barn och ungdomar till Folkhälsans tält på marknaden utanför själva stadion.

Återhämtning och avkoppling

Återhämtning och avkoppling

Hos Folkhälsan på marknaden kan besökarna Chilla och ta det lugnt eller sätta sprätt på sin rörelseglädje i Hoppa på-anda. Chilla är ett beprövat koncept som figurerat på många stafettkarnevaler där syftet är att ge besökarna möjlighet att för några minuter lugna ner sig och koppla av. I allt ståhej fungerar Chilla tältet som en oas för återhämtning; barn och ungdomar kan under en kort stund slappna av, vilket kan hjälpa dem då de sedan igen skall prestera på banor eller i hejarklackar. Nytt för i år är att det populära Hoppa på-konceptet introduceras på stafettkarnevalen. Hoppa på har under vintern och våren kunnat ses på FST5 i Buuklubben med Bärtil och hans vänner som galjonsfigurer. Hoppa på som poängterar rörelseglädje för en och var har också under vintern aktiverat nästan 2000 barn då en ”roadshow” drog igenom Svenskfinland. Sången Hoppa på har sjungits i många hem och många dagisar under våren, nu är det dags för lite äldre barn att ta del av Bärtil och hans vänners medlockande rörelsebudskap.

I rollen av förälder till deltagande barn vill jag uppmuntra föräldrar, mor- och farföräldrar samt andra släkt och vänner att ta tillfället i akt och besöka Stafettkarnevalen. Den unika stämningen med glädje, skratt, färg och ljud kan inte fångas på varken TV, radio eller dator, den måste helt enkelt upplevas. Och pass på då samtidigt att besöka Folkhälsans marknadstält med Chilla, Hoppa på och annan information om vår hälsofrämjande verksamhet. Välkommen!