Uteäventyr och bananpann-kakor

Grännäs med lärare

Åk 1 i Grännäs skola hade det mysigt under vindskyddet.

Årskurs 1 i Grännäs skola var en av vinnarna i Rörelsekvarten 2015. Precis som förra året var priset för årskurs 1-3 en äventyrsdag utomhus. Den 18.5 åkte Nina Martin, Mikaela Wiik och jag dit och förverkligade en mycket uppskattad utedag för klassen. På programmet stod både Hoppa på rörelseövningar, sinnesspårning och tillagning av bananpannkakor utomhus.

GrännäsI sinnespårningen fick barnen känna på kokosnöt, sallad och persika i känselpåsar, samla färger i naturen, lyssna på olika ljud, känna igen olika dofter och smaka på surt, salt, beskt och sött. Barnen fick även ta sig över ett dike med hjälp av en A-bro, vilket barnen tyckte var spännande.

A bro

Eleverna och Nina hjälper Mikaela över ett dike med hjälp av en A-bro.

Efter spårningen hade vi rörelsestafett och lekar från Hoppa på! Efter all rörelse var alla hungriga och vi klättrade upp på ett berg där Nina hade satt upp vindskydd som alla fick krypa in under. Där åt vi våra matsäckar som vi fått med oss från skolan. Till efterätt blev det bananpannkakor som stektes under ledning av Nina på Trangia-kök. Pannkakssmeten hade Nina gjort hemma och fyllt i tjocka plastpåsar så att det var enkelt att forma små pannkakor på stekpannan. De tjocka pannkakorna kunde ätas med bara hushållspapper, enkelt och gott.

Sedan var det dags att vandra tillbaka till skolan och tacka för oss. Barnen var glada och nöjda med dagen!

ninni2

Nina Martin steker bananpannkakor