Semester – stress eller återhämtning?

I dessa dagar är det många som funderar kring semesterfirandet och planerna inför sommaren. Det ska hinnas med än det ena och än det andra under de lediga sommarveckorna. Här kommer ett tips – när du ändå planerar kan det vara bra att lägga in tid för återhämtning och vila. ”Om man är utvilad kan man njuta mera av semestern och man stressar inte upp sig lika lätt som när man är trött”, säger stressforskare Dan Hasson .

Vi på Folkhälsan vill hjälpa dig att prioritera återhämtningen och har därför gjort ett lekfullt Återhämtningsbingo. Bingobrickan hittar du här. Du väljer själv hur du vill spela, ensam eller tillsammans med vänner/familjen. Kanske väljer du att under semestern göra allt som finns på bingobrickan. Eller att under en sommarvecka göra en rad – vågrät, lodrät eller diagonalt. Bingovinsten är positiva effekter på hälsan och sköna stunder!

Huvudsaken är att du tar dig tid för vila och återhämtning. Själv tänker jag njuta fullt ut i hängmattan, gärna efter att ha svettats tillsammans med andra under sommarjumppan på gräsmattan eller stavgångsturen i skogen. Trevlig sommar med många sköna återhämtningsstunder!

Semester