Orkar inte motionera?

Träffade Birgitta Mitro med barnen Emil, Elisabeth och Elis på motionskampanjen Gåkampens startskott Gåfesten i Helsingfors. Ett inspirerande möte! När de kom till Gåfesten i Lillhoplax hade de redan 3,7 kilometer på sina mätare. Det plussades på med 2 kilometer under Gåfesten och sedan skulle de promenera hem igen. Birgitta tycker att Gåkampen är ett ypperligt tillfälle att tillsammans i familjen motionera och samla kilometrar. Det lyckas bra enligt henne. Dessutom var den äldsta sonen fullt upptagen med att fånga Pokemons under promenaden, vilket även sporrade till motion.

Gåfest Helsingfors

Och är det inte så att om vi vuxna förhåller oss positiva till något så blir även barnen positivt inställda till att, som i det här fallet, samla gå-kilometrar.

Får inte en motionskampanj Dig motiverad så kanske en titt i Anders Hanséns bok ”Hjärnstark – hur motion och träning stärker din hjärna” väcker lusten. Vem vill inte ha en stark hjärna och bli mera snabbtänkt? Vem tackar nej till förbättrad koncentration, minne, kreativitet och stresstålighet? Anders Hansén skriver att det finns få saker som är så viktiga för hjärnan som fysisk aktivitet. Låter det konstigt? Om man vill få starkare armar så är det ju armarna man ska styrketräna, inte benen. Samma sak borde ju gälla hjärnan. Vill man ha en hjärna som fungerar bättre borde man ju träna på korsord, minnesövningar etc. Men så är det inte. Forskningen visar tydligt att dylik minnesträning inte kommer i närheten av att ge hjärnan samma positiva inverkan som regelbunden fysisk aktivitet.

20160810_204145

Så ta tillfället i akt och kom med i Gåkampen. Om du inte gör det för att främja din egen hälsa eller Östersjöns hälsa. Kom med på vår fiktiva vandring runt Östersjön och öka din intelligens!